Hundvakt.info

Vår vision: BORÅS BÄSTA HUNDVAKT SERVICE - För att livet blir bekvämare, hunden blir gladare, familjen nöjdare - och vardagen lite lättare för dig och din hund. Hundvakt.info finns till för dig och din hund.

Tips för hundvakter

När du går ut för en promenad och rastar hunden, är det bra att veta precis vad du ska ta med, och hur man hanterar dig själv och din hund. Du kan springa in i andra hundvakter längs din rutt, och du vill att din hund ska vara ha ett beteende och lydig. Hundar är utmärkta följeslagare att gå på en promenad, så länge de har bra beteende och inte är aggresiv eller gör utfall mot andra hundar.

Använd alltid en koppel när du går med din kunds hund, så att du vet att hundnen inte kan smitta och orsaka problem. Om din hund är van att gå med en sele istället för en halsband, var noga med att sätta på den innan du går ut och du kommer att vilja fästa din koppel till seleen, inte hans krage. Om din hund tenderar att tugga eller bita i koppelet, vill du överväga en kraftig koppel. Titta över koppel varje gång och en gång till för att se till att det inte finns några nya svaga ställen där kopppel kan gå sönder.

Lägg påsen över handen, plocka upp efter hunden och vrid sedan den på insidan och knytt den. Har alltid flera påsar med dig och se till att det inte finns några hål i påsen. Även små hål kan leda till en stor röra!

Ta alltid med vatten för din hund och dig själv när du går ut. Beroende på din hund kanske du kanske vill ha en liten skål, eftersom vissa hundar inte kommer (eller kan inte) dricka från en vattenflaska eller annan källa. Även om din promenad är planerad att vara en kort, vet du aldrig när någonting kan fördröja dig. Din hund kommer gärna dricka vatten från din hand, eller du kan köpa en hopfällbar vattenskål för hunden.

Om hundägare vill att du ska ta med hunden till hundrastgård, fråga alltid de andra hundägarna om de är hundar som kan vara med din hund för att undvika slagsmål.

Håll utsikt hela tiden och var bereddd, slagsmål kan ske snabbt och då gäller det vara beredd och titta på tidiga singnaler innan ett slagsmål för att undvika slagsmålet mellan hundarna.

Du bör alltid ha godis på dig om du behöver få din hunds uppmärksamhet.

Välj en skuggig plats och slappna av för ett tag. Du kan leka med din hund, chatta med andra hundvakter och koppla av. Håll bara ögonen på din hund för att säkerställa att han inte orsakar problem med andra hundar eller gräva hål där de inte borde grävas! Eftersom hundar inte svettar, ge dem mer vatten om de vill ha det, och om det finns en plats där det är bra för honom att simma, så länge han gillar det och vädret inte är kyligt, låt han padla runt lite. Om du förväntar dig detta borde du troligen ta med en handduk. Folk älskar att leka med hundar, men våta hundar är en annan historia.

Se till att din hund har på dig taggar med ditt hem- och mobilnummer på dem, och se till att hans rabies-tagg är aktuell. Mikrochips är ännu bättre, så länge som någon kommer att tänka att skanna honom om han går vilse. Koppla av och ha en trevlig promenad med din hund.