Hundvakt.info

Vår vision: BORÅS BÄSTA HUNDVAKT SERVICE - För att livet blir bekvämare, hunden blir gladare, familjen nöjdare - och vardagen lite lättare för dig och din hund. Hundvakt.info finns till för dig och din hund.

Greyhounden är världens snabbaste hund

Greyhounden är världens snabbaste hund. Den har en maxhastighet på cirka 70 km / timmen. Kapplöpningshunden jagar med hjälp av synen, vilket gör att den är nöjd med en trasselsudd eller fransig plastpåse som "hare".

En skräckjagande best med munkorg ? NEJ. Men kapplöpningshunden kan lätt uppfattas som aggressiv av den oinvigde. Det är den inte - tvärtom.

Kapplöpningshunden är mycket sällskaplig och vänlig. På tävlingsbanan däremot väcks hundens instinkt. Den blir uppspelt och ivrig och är helt koncentrerad på jakten.

Majoriteten av kapplöpningshundarna i Sverige är greyhounds men det arrangeras även loppp för whippets, som är den mindre rasen.

Tävlingshund och familjehund

Greyhounden är en utmärkt sällskapshund som avlas lika mycket för sin snabbhet som fr sitt goda temperament. Majoriteten av landets kapplöpningshundar bor i familj och tränas och tävlas av sina ägare.

FÖR ATT SE EN KORT VIDEO MED GREYHOUND PÅ HUNDKAPPLÖPNING - KLICKA HÄR

9 jul 2017