Hundvakt.info

Vår vision: BORÅS BÄSTA HUNDVAKT SERVICE - För att livet blir bekvämare, hunden blir gladare, familjen nöjdare - och vardagen lite lättare för dig och din hund. Hundvakt.info finns till för dig och din hund.

Frågor att ställa till hundvakten innan du anlitar

Nedan följer en lista med frågor som du kanske vill fråga en hundvakt innan du anlitar honom eller henne. Det är viktigt att känna bakgrunden till din hundvakt innan du gör ett avtal. En hundvakt kommer att ha tillgång till ditt hem och husdjur, så det är viktigt att ställa många frågor innan du anlitar en.

1.) Hur länge har du gått hundar, och är detta ett heltidsjobb för dig?

Du kommer att vilja hitta en hundvakt som är passionerad om hundar, så du vet att din hund kommer att behandlas bra. Alla behöver börja vid någon tidpunkt, men om din hund är svår eller svag kan en nybörjare till hundvakt inte vara den bästa matchen för din hund. Du vill se till att din hundvakt kan hantera nästan varje situation som kan uppstå, och en erfaren hundvakt som går ut med hundar som sitt levebröd, kan hantera en bättre situation än andra.

Dessutom, om någon som går med hundan vid sidan om och har ett heltidsjobb, kan det krocka med det andra jobbet. Vi vet alla att hundar inte alltid kan vänta med att gå på toaletten, så din hundvakt måste vara snabb och regelbundet.

2.) Kommer min hund att gå individuellt eller i en grupp?

Det kan hända att du hittar en billigare hundvakt om din hund kommer att gå i en grupp med andra hundar. Ditt beslut om huruvida detta tillåts beror på hur bra din hund interagerar med andra hundar, och om din hund uppträder under en gruppvandring.

3.) Ska du gå med min hund, eller jobbar du med andra?

Du borde veta vem som ska gå hunden varje gång, för viktigt att veta vem som ska ha tillgång till ditt hem medan du är ute. Oavsett vem som går din hund, ska alla hundvkater känna till din hunds hälsoproblem, vanor och din viktiga kontaktinformation.

4.) går du i regnet, snö eller kallt väder?

Oavsett hur vädret är, kommer din hund att vilja gå en promenad. Människor, å andra sidan, kanske inte kan gå ut under några svåra väderförhållanden. Ibland stängs vägarna under en snöstorm, men hunden behöver fortfarande en promenad. Se till att din hundvakt kommunicerar med dig i händelse av en storm. Om din hundvakt bor i samma grannskap som du, kan det vara mindre oroande.

5.) Ska du ta min hund till en hundspark eller bara en promenad?

De flesta hundar, speciellt valpar och yngre hundar, behöver mycket träning, och gå på en promenad räcker inte för för alla hudar. Om det här är fallet med din hund, ska hundvakten passa din hunds behov och besöka en hundspark. Om detta inte är möjligt krävs en lång promenad.

6.) Hur ska jag betala dig, och hur ofta?

Beroende på hur mycket hundvakten går ut med din hund, kanske du måste betala din hundvakt varje gång, eller du kan betala veckovis eller två gånger i veckan. Vissa företag accepterar kreditkort eller betalning mot faktura, men många privat person föredrar pengar. Bara dubbelkontroll med din hundvakt - och glöm inte att lämna din betalning!

7) Bjudar du på speciella tjänster än som hundvakt?

Medan din hund är i vård av en hundvakt, finns det en chans att din hund kan få preparat, tas till veterinären för en check-up eller till en speciell lekgrupp. Fråga din hundvakt om han eller hon erbjuder ytterligare tjänster till din hund. Glöm inte att fråga om kostnaden för dessa mervärdestjänster.

30 apr 2017