Hundvakt.info

Vår vision: BORÅS BÄSTA HUNDVAKT SERVICE - För att livet blir bekvämare, hunden blir gladare, familjen nöjdare - och vardagen lite lättare för dig och din hund. Hundvakt.info finns till för dig och din hund.

Faror husse och matte kan hjälpa till att avstyra

 

Att hunden är människans bästa vän vet alla vi som älskar våra fyrfotingar lika mycket som de älskar oss. Men den äventyrslusta och nyfikenhet som gör hundar till fantastiska och älskvärda energiknippen riskerar också att försätta dem i problem. Här är några av de faror husse och matte kan hjälpa till att avstyra.

 

Vatten

En del hundar älskar vatten, men precis som människor kan de ta sig vatten över huvudet genom att underskatta naturens krafter. Även hundar som kan simma riktigt bra riskerar att drunkna om de är trötta och kanske inte hittar ett ställe att klättra upp ur poolen eller sjön, så håll koll på din hund under simturen.

 

Icke-mat

Alla hundägare vet att hundar precis som små barn har en förmåga att undersöka sin omgivning genom att stoppa den i munnen, och i värsta fall bita i och svälja föremål som inte alls passar i en hundmage. Även om det är en omöjlig uppgift, försök att ge dem så få möjligheter det går.

 

Värme

Att bära päls mitt i sommaren vore varmt för vem som helst. Hundar svettas inte på samma sätt som människor och har lätt att få värmeslag. Genom att lämna en hund i en låst bil eller fastknuten i solen kan det snabbt bli farligt även i temperaturer som människor inte upplever som obehagliga.

 

Trafik

Bilar är inte bara farliga på insidan. Trafikolyckor är en av de vanligaste dödsorsakerna för hundar. Samtidigt som det är viktigt att hundar inte blir så rädda i trafiken att de får svårt att fungera i samhället måste de också lära sig att visa respekt för bilar, cyklar och alla andra fordon. Som ägare är det viktigt att du lär din hund att snabbt lyda ditt kommando. Se till att kopplet är kort och att såväl hund som hundförare bär reflexer.

 

Andra hundar

Hundar gillar att leka, inte minst tillsammans med andra hundar, men ibland övergår leken till regelrätt slagsmål och det är inte alltid lätt att upptäcka när det slår över, varken för hund eller husse och matte. Och när det väl sker är det problematiskt för ägarna att sära sina fyrbenta vänner åt. Efter attacker och slagsmål gäller det att lokalisera bitmärken och rivsår. Även små sår och blödningar riskerar att bli infekterade och kan behöva både veterinärbehandling och antibiotika.

 

Tänder

Kanske är det allra största bekymret att hundar inte som människor kan signalera hur de mår. De kan t ex inte berätta att de har tandvärk. Förutom avslagna tänder drabbas hundar av tandsten, plack, tandlossning och i undantagsfall också av karies. Ta därför för vana att syna din hund i munnen. Kontrollera att andedräkten inte luktar illa, att tänderna är vita och att tandkött och slemhinnor är friska och ljust rosa.

 

Hur bra du än är på att sköta om din hund, och även om det är den klokaste lilla varelse man kan tänka sig kommer olyckan förr eller senare att vara framme. Se därför också till att ha en bra försäkring.

En veterinärvårdsförsäkring är grunden i hundens försäkringsskydd. Den ersätter kostnader för undersökning, utredning och behandling av din hund vid sjukdom eller skada. Att jämföra hundförsäkringar och veta vad som gäller är viktigt:

 

 

  Bilden från https://www.svedea.se/hundforsakring

 

24 okt 2016